ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 60/34

                                                                                     03 червня 2009 року                                                                                            15 год. 00 хв.

                                                                                      м. Київ,

                                                                                      вул. Садова, 3а

                                                                                      кім. 416

 

                                       

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Сінченко В.М., Павленко В.В., Петренко В.М., Трайдук М.Ф., Матвієнко А.С.

Відсутні: Ключковський Ю.Б., Черноморов О.М., Подгорний С.П., Льовочкін С.В.

 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступник Завідувача секретаріату Комітету Данилюк О.А., головні консультанти: Бережницький Я.В., Дмитрук Л.В., Желтова О.М., Рибак О.Ф., Шкуріна Л.Б., Юрчук Ю.А., старший консультант Федоренко Ю.В.

 

 

Запрошені:

Калєтнік І.Г.- народний депутат України;

Шевченко А. В.- народний депутат України;

Єхануров Ю.І. - Міністр оборони України;

Теплюк М.О. - заступник Керівника Апарату-керівник Головного юридичного управління;

Антонюк В.М. - Завідувач відділу Головної служби зв’язків з Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів України Секретаріату Президента України;

Стефанівський Ю.Б.  - заступник Голови КРУ України;

Шелестов О.М. - член ЦВК;

Міняйло С.О. - заступник директора юридичного департаменту ДПА України;

Гапотченко В.І. - заступник Керівника Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України;

Колісніченко В.Є. - завідувач сектору адміністративно-територіального устрою та виборчих систем Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України;

Ляхович В.А. - головний консультант відділу висвітлення діяльності Верховної Ради України (інформаційне управління);

Федоренко В.Л. - директор департаменту конституційного та адміністративного права, Міністерство юстиції України.

 

 

***

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проекти Постанов про призначення чергових виборів Президента України:

1.1. Про проект Постанови про призначення чергових виборів Президента України (27 грудня 2009 року) (реєстр.№4477, н.д. А.Шевченко),

1.2. Про проект Постанови про призначення чергових виборів Президента України (22 листопада 2009 року) (реєстр.№4477-1, н.д. Г.Москаль),

1.3. Про проект Постанови про призначення чергових виборів Президента України (17 січня 2010 року) (реєстр.№4477-2, н.д. В.Литвин).

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” (реєстр.№4440, н.д. Р.Князевич).

      3.  Про проект Закону про всеукраїнський референдум  (реєстр.№1374, прийнятий в першому читанні 19.09.2008 р.).

      4. Про призначення позачергових місцевих виборів.  

       4.1. Про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних,  міських голів.

       4.2. Інформація Робочої групи Комітету з вивчення ситуації, яка склалася в Нагірянській  сільській раді Чортківського району Тернопільської області.

5. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо посилення протидії корупції (реєстр.№4276, н.д. Г.Москаль).

6. Про проект Закону про внесення змін до Закону “Про службу в органах місцевого самоврядування” щодо посилення протидії корупції (реєстр.№4278, н.д. Г.Москаль).

7. Кадрові питання:

7.1. Про звільнення Новицького В.С. з посади Міністра промислової політики України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4482, н.д. М.Азаров, Ю.Бойко),

7.2. Про звільнення Васюника І.В. з посади Віце-прем'єр-міністра України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4498, н.д. Е.Зейналов, К.Куликов, В.Іваненко, Ю.Литвин),

7.3. Про звільнення Єханурова Ю.І. з посади Міністра оборони України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4513 від 20.05.2009 р., н.д. І.Рибаков та проект Постанови ВРУ, реєстр.№4513 від 01.06.2009 р., н.д. А.Кожем’якін, В.Писаренко),

7.4. Про звільнення Оніщука Миколи Васильовича з посади Міністра юстиції України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4583, н.д. І.Калєтнік).

8. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" (щодо особливостей забудови міста Києва) (реєстр.№2711, н.д. О.Плотніков).

         9. Про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо узгодження з нормами Закону України “Про державні нагороди України”) (реєстр. № 3639, н.д. О.Зарубінський).

10. Про затвердження рекомендацій комітетських слухань “Концептуальні засади реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою”.

***

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету О.Омельченка про проект порядку денного засідання Комітету.

Голова Комітету запропонував членам Комітету ознайомитися з проектом порядку денного та висловити щодо нього свої зауваження та  пропозиції.

О.Омельченко вніс пропозицію перенести розгляд питань про проекти Постанов про призначення чергових виборів Президента України та про призначення позачергових місцевих виборів на наступне засідання Комітету, враховуючи відсутність доповідача – народного депутата України С.Подгорного (відрядження).

Пропозицію підтримано одноголосно.

О.Боднар запропонувала перенести розгляд питань про звільнення Новицького В.С. з посади Міністра промислової політики України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4482, н.д. М.Азаров, Ю.Бойко) та про звільнення Васюника І.В. з посади Віце-прем'єр-міністра України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4498, н.д. Е.Зейналов, К.Куликов, В.Іваненко, Ю.Литвин), враховуючи відсутність в повному обсязі інформації для прийняття відповідного рішення.         

                                           Пропозицію підтримано.

А.Матвієнко на прохання Ю.Ключковського поінформував присутніх про неможливість останнього очолювати Робочу групу з підготовки до розгляду Верховною Радою України у другому читанні проекту Закону України про всеукраїнський референдум реєстр. №1374 (лист додається).

А.Матвієнко вніс пропозицію перенести розгляд блоку кадрових питань, оскільки, на його думку, на сьогодні це недоречно і поспішно.

Пропозицію не підтримано.

А.Матвієнко запропонував не розглядати питання щодо звільнення Ю.Єханурова з посади Міністра оборони України.

Пропозицію не підтримано.

А.Матвієнко заявив про особливу думку з цього питання.

М.Трайдук вніс пропозицію включити до порядку денного питання про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо повноважень) (реєстр. №4570 від 29.05.2009р.), оскільки дане питання було включено до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України.

Пропозицію не підтримано.

С.Гордієнко звернув увагу присутніх на відсутність висновку Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо законопроекту реєстр. №4570. М.Трайдук погодився з необхідністю розгляду цього питання на наступному засіданні Комітету.

О.Омельченко оголосив прохання народного депутата України Г.Москаля перенести розгляд питань про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо посилення протидії корупції (реєстр.№4276, н.д. Г.Москаль) та про проект Закону про внесення змін до Закону “Про службу в органах місцевого самоврядування” щодо посилення протидії корупції (реєстр.№4278, н.д. Г.Москаль) на одне з наступних засідань Комітету (лист додається).

Пропозицію підтримано одноголосно.

Голова Комітету О.Омельченко ознайомив народних депутатів України – членів Комітету із оновленим проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував визначитися щодо його прийняття шляхом голосування за основу та в цілому в такій послідовності питань:

 

1. Про звільнення Єханурова Ю.І. з посади Міністра оборони України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4513 від 20.05.2009 р., н.д. І.Рибаков та проект Постанови ВРУ, реєстр.№4513 від 01.06.2009 р., н.д. А.Кожем’якін, В.Писаренко).

2. Про звільнення Оніщука Миколи Васильовича з посади Міністра юстиції України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4583, н.д. І.Калєтнік).

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" (щодо особливостей забудови міста Києва) (реєстр.№2711, н.д. О.Плотніков).

         4. Про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо узгодження з нормами Закону України “Про державні нагороди України”) (реєстр. № 3639, н.д. О.Зарубінський).

 5. Про затвердження рекомендацій комітетських слухань “Концептуальні засади реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою”.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 7 народних депутатів України, “Не брав участі в голосуванні ” - 1 народний депутат України (А.Матвієнко).

Рішення прийнято.

 

1.

       СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань органів виконавчої влади В.Петренка про звільнення Єханурова Ю.І. з посади Міністра оборони України (проект Постанови Верховної Ради України, реєстр. №4513 від 20.05.2009 р., н.д. І.Рибаков та проект Постанови Верховної Ради України,         до реєстр. №4513 від 01.06.2009 р., н.д. А.Кожем’якін, В.Писаренко).

В.Петренко поінформував присутніх про те, що підкомітет з питань органів виконавчої влади розглянув на своєму засіданні питання про звільнення Єханурова Ю.І. з посади Міністра оборони України та проекти постанов Верховної Ради України “Про звільнення Єханурова Ю.І. з посади Міністра оборони України” (реєстр. №4513 від 20.05.2009), поданий народним депутатом України  І.Рибаковим та “Про звільнення Єханурова Ю.І. з посади Міністра оборони України” (реєстр. №4513 від 01.06.2009), поданий народними депутатами України  А.Кожем’якіним та В.Писаренком, та пропонує обговорити питання на засіданні Комітету.

Голова підкомітету відзначив, що вищезгадані проекти постанов розроблено суб’єктами права законодавчої ініціативи з метою реалізації контрольної функції Верховної Ради України. У них Верховній Раді України пропонується відповідно до п.12 частини  першої статті 85 Конституції України звільнити Єханурова Юрія Івановича з посади Міністра оборони України.

При цьому, народний депутат України І.Рибаков вказує на низку порушень чинного законодавства, допущених в системі Міністерства оборони України, які стали підставою для внесення вищевказаного проекту:

- незаконні операції зі спеціальною технікою, що була задіяна в ліквідації об’єктів зберігання ядерної зброї;

- незаконне планування зміни власника Територіального центру курортології і реабілітації “Крим” (Автономна Республіка Крим, м. Алушта, смт. Партеніт) в порушення Постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2008 №313 “Про заходи щодо удосконалення управління об’єктами державної власності”;

- незаконне створення Військово-медичного управління Міністерства оборони України (всупереч вимогам Указу Президента України від 27.12.2005 №1862-25т/2005 та Постанови Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 №179) та  намагання створити Головне Військово-медичне управління  України  Збройних  Сил  України  (створення  такого  управління суперечить Указу Президента України від 27.12.2005 №1862-25т/2005 та Постанові Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 №179);

- порушення, допущені з призначенням генерал-майора медичної служби Мельника П.С.;

- незаконне надання функцій дорадчим структурам в системі управління Міністерства оборони України.

Народні депутати України А.Кожем’якін та В.Писаренко вказують на порушення чинного законодавства, про які йдеться у матеріалах контрольних заходів, проведених в Міністерстві оборони України Головним контрольно-ревізійним управлінням України. Аналогічні документи з цього питання надіслано до Комітету Першим віце-прем’єр-міністром України А.Турчиновим та Головою Головного контрольно-ревізійного управління України М.Сивульським. У них наведено інформацію щодо порушень чинного законодавства, бездіяльності, неефективного використання бюджетних коштів, втрати земель оборони. Зазначені матеріали стосуються перевірки державних закупівель та ефективності використання коштів в Міністерстві оборони України під час здійснення закупівлі пально-мастильних матеріалів за договорами від 31.03.08 №246/1/08/4, №246/1/08/5, №246/1/08/6 та від 24.04.08 №246/1/08/7 (акт від 17.09.2008), проведеного державного фінансового аудиту виконання бюджетної програми в частині ефективності використання бюджетних коштів на забезпечення військ Збройних Сил України продовольством у 2008 році та завершеному звітному періоді 2009 року, перевірки робочою групою правомірності рішень Міноборони щодо передачі органам виконавчої влади та місцевого самоврядування земель оборони, надання згоди на зміну цільового призначення та відмови від використання таких земель, прийнятих в період з 24.12.2007 по 01.04.2009 року.

Беручи до уваги Рішення Конституційного Суду України від 11 грудня 2007  року  №12-рп/2007 у  справі  за  конституційним поданням 46 народних депутатів України про офіційне тлумачення положень пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України у контексті положень частини четвертої статті 114, частин другої, третьої статті 115 Конституції України (справа про порядок припинення повноважень членів Кабінету Міністрів України), відповідно до якого Верховна Рада України може реалізувати своє повноваження щодо звільнення з посади Міністра оборони України і без подання Президента України, з’ясувавши позицію підкомітету з питань органів виконавчої влади, народних депутатів України – членів Комітету, Міністра оборони України Ю.Єханурова, представників Головного контрольно-ревізійного управління України, зважаючи на звернення Першого віце-прем’єр-міністра О.Турчинова щодо підтримки звільнення Ю.Єханурова з посади Міністра оборони України, враховуючи рішення Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони щодо підтримки проекту Постанови Верховної Ради України   “Про   звільнення   Єханурова  Ю.І.   з   посади   Міністра   оборони України” (реєстр. №4513 від 01.06.2009), поданого народними депутатами України  А.Кожем’якіним і В.Писаренком, підкомітет пропонує Комітету рекомендувати Верховній Раді України підтримати рішення про звільнення Єханурова Юрія Івановича з посади Міністра оборони України, прийнявши проект Постанови Верховної Ради України (реєстр.№ 4315 від 01.06.2009), поданий народними депутатами України  А.Кожем’якіним та В.Писаренком.

В обговоренні питання взяли участь: народні депутати України - члени Комітету, Ю.Єхануров, Ю.Стефанівський.

Єхануров Ю.І. вказав на тенденційність матеріалів перевірок КРУ, які спростовуються матеріалами Міністерства оборони України, надісланими до Комітету. Він підкреслив, що його звільнення носить суто політичний характер. Також Міністр зазначив, що жодного гектара земель, про розбазарювання яких іде мова, насправді із державної власності не втрачено. Окремі порушення, що йому інкримінуються, одразу виправлялися Міністерством, а деякі механізми діяли задовго до його вступу на посаду Міністра і раніше ніколи не вважалися протизаконними.

Стефанівський Ю.Б. поінформував присутніх про наслідки перевірок і аудитів, проведених фахівцями Головного Контрольно-ревізійного управління України в Міністерстві оборони України та повторив і підтвердив по суті висновки, вже надані у розпорядження Комітету.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до п.12 частини першої статті 85 Конституції України, п.3 частини другої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” звільнити Єханурова Юрія Івановича з посади Міністра оборони України, прийнявши проект Постанови Верховної Ради України “Про звільнення Єханурова Ю.І. з посади Міністра оборони України” (реєстр. №4513 від 01.06.2009), поданий народними депутатами України  А.Кожем’якіним та В.Писаренком.

2. Доручити виступити зі співдоповіддю від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання Першому заступнику Голови Комітету, народному депутату України О.Боднар.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 5 народних депутатів України, “Утримався” - 1 народний депутат України (О.Омельченко), “Не брали участі в голосуванні ” - 2 народних депутати України (В.Сінченко, А.Матвієнко).

Рішення прийнято.

 

2.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань органів виконавчої влади В.Петренка про звільнення Оніщука Миколи Васильовича з посади Міністра юстиції України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4583, н.д. І.Калєтнік).

В.Петренко поінформував присутніх про те, що підкомітет з питань органів виконавчої влади розглянув питання про звільнення Оніщука М.В. з посади Міністра юстиції України та проект Постанови Верховної Ради України “Про звільнення Оніщука Миколи Васильовича з посади Міністра юстиції України” (реєстр. №4583 від 01.06.2009), поданий народним депутатом України  І.Калєтніком.

Голова підкомітету відзначив, що вказаний проект постанови, як відмічає суб’єкт права законодавчої ініціативи, розроблено з метою реалізації контрольної функції Верховної Ради України, а також припинення зловживань, які дискредитують Міністерство юстиції України як центральний орган виконавчої влади із забезпечення реалізації державної політики, зняття соціальної напруги та підвищення довіри громадян до органів державної влади України.

При цьому народний депутат України І.Калєтнік вказує на низку порушень чинного законодавства Оніщуком М.В. Зокрема, протиправне використання ним свого посадового становища, причетність до надання неправомірних переваг конкретним суб’єктам підприємницької діяльності всупереч економічним інтересам держави, створення непрозорих схем та протиправного сприяння окремим підприємствам тощо. Також йдеться про його сприяння здійсненню підприємницької діяльності ряду комерційних структур, засновниками яких виступають його близькі родичі та дружина. Зокрема наводиться випадок, коли ТОВ “Фінансово-консультативна компанія” придбало підприємство “Малинський спецкар’єр”, яке було перед цим   доведене   до   банкрутства,   за  суттєво  заниженими  цінами.  Так  база відпочинку, що належала підприємству “Малинський спецкар’єр”, була оцінена лише в 34 тис. грн., хоча її ринкова вартість є у багато разів більшою. Крім цього наводиться інша інформація щодо порушень чинного законодавства Міністром юстиції України.

Загалом автор проекту постанови вважає, що дії Міністра юстиції України Оніщука М.В. порушують присягу, прийняту ним у день свого призначення, унеможливлюють його подальше перебування на займаній посаді, вимагають невідкладного вжиття заходів щодо його звільнення.

Підкомітет з питань органів виконавчої влади пропонує Комітету рекомендувати Верховній Раді України підтримати рішення щодо звільнення Оніщука Миколу Васильовича з посади Міністра юстиції України, прийнявши відповідний проект Постанови.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, І.Калєтнік.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до п.12 частини першої статті 85 Конституції України, п.3 частини другої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” звільнити Оніщука Миколу Васильовича з посади Міністра юстиції України, прийнявши проект Постанови Верховної Ради України “Про звільнення Оніщука Миколи Васильовича з посади Міністра юстиції України” (реєстр. №4583 від 01.06.2009), поданий народним депутатом України  І.Калєтніком.

2. Доручити виступити зі співдоповіддю від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання Заступнику Голови Комітету, народному депутату України В.Сінченку.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 7 народних депутатів України, “Не брав участі в голосуванні ” - 1 народний депутат України (А.Матвієнко).

Рішення прийнято.

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» (щодо особливостей забудови міста Києва) (реєстр.№2711, н.д. О.Плотніков).

Голова підкомітету відзначив, що даним законопроектом пропонується доповнити розділ І Загальні положення Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» новою статтею 5, яка має назву Особливості забудови міста Києва, і в якій пропонується  встановити, що центром міста Києва є будівля Київської міської ради, а також визначити (залежно від відстані до центру міста Києва) зони забудови міста (першу, другу, третю), та порядок здійснення будівництва у кожній із зазначених зон міста.

Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради України у своєму висновку вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно відхилити.

Комітет з питань бюджету дійшов висновку, що законопроект не буде мати впливу на доходну та видаткову частину бюджету.

За наслідками обговорення питання, підкомітет запропонував Комітету проект висновку, яким рекомендується Верховній Раді України законопроект реєстр. № 2711 відхилити.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України  “Про столицю України - місто-герой Київ” (реєстр. №2711 від 03.07.2008 р.), внесений народним депутатом України Плотніковим О.В. відхилити.

2. Направити цей висновок Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, визначеного головним з підготовки даного законопроекту.

ГОЛОСУВАЛИ: За” - 6 народних депутатів України, “Утримався” - 1 народний депутат України (С.Гордієнко), “Не брав участі в голосуванні ” - 1 народний депутат України (А.Матвієнко).

Рішення прийнято.

 

4.

СЛУХАЛИ: інформацію секретаря Комітету С.Гордієнка про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо узгодження з нормами Закону України «Про державні нагороди України») (реєстр. №3639, н.д. О.Зарубінський).

Доповідач зазначив, що даним законопроектом пропонується усунути колізію в українському законодавстві та відновити санкції щодо осіб, які здійснили такий тяжкий або особливо тяжкий злочин, як позбавлення державних нагород. 

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловлює низку зауважень до законопроекту та вважає доцільним відхилити його за наслідками розгляду у першому читанні.

С.Гордієнко запропонував проект висновку Комітету з цього питання, підготовлений підкомітетом з питань державного будівництва, в якому рекомендується Верховній Раді України законопроект реєстр. №3639 відхилити.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне запропонувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, визначеного головним з опрацювання проекту Закону України про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо узгодження з нормами Закону України “Про державні нагороди України”) (реєстр. № 3639 від 22.01.2009 р.), внесеного народним депутатом України О.Зарубінським, рекомендувати Верховній Раді України зазначений проект Закону відхилити.

2. Направити цей висновок до Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

ГОЛОСУВАЛИ: За” - 6 народних депутатів України, “Утримався” - 1 народний депутат України (В.Сінченко), “Не брав участі в голосуванні ” - 1 народний депутат України (А.Матвієнко).

Рішення прийнято.

 

5.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука про затвердження рекомендацій комітетських слухань “Концептуальні засади реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою”.

Доповідач нагадав присутнім про ключові проблеми реформування місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, що розглядалися під час проведення комітетських слухань на тему: «Концептуальні засади реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою» та підготовлені підкомітетом матеріали з питання затвердження їх рекомендацій.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити рекомендації  комітетських слухань на тему: “Концептуальні засади реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою” (додаються).

2. Рекомендувати головам підкомітетів Комітету  взяти до відома зауваження та пропозиції, які надійшли під час проведення слухань та використовувати їх  при розгляді і підготовці законопроектів з яких Комітет визначено головним.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 7 народних депутатів України, “Не брав участі в голосуванні ” - 1 народний депутат України (А.Матвієнко).

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Голова Комітету                                                      О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

     Секретар Комітету              ________________      С.ГОРДІЄНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

03.06.2009 року

 

1. Про звільнення Єханурова Ю.І. з посади Міністра оборони України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4513 від 20.05.2009 р., н.д. І.Рибаков та проект Постанови ВРУ, реєстр.№4513 від 01.06.2009 р., н.д. А.Кожем’якін, В.Писаренко).

2. Про звільнення Оніщука Миколи Васильовича з посади Міністра юстиції України (проект Постанови ВРУ, реєстр.№4583, н.д. І.Калєтнік).

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про столицю України - місто-герой Київ” (щодо особливостей забудови міста Києва) (реєстр.№2711, н.д. О.Плотніков).

4. Про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо узгодження з нормами Закону України “Про державні нагороди України”) (реєстр. № 3639, н.д. О.Зарубінський).

5. Про затвердження рекомендацій комітетських слухань “Концептуальні засади реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою”.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“4 cесія 6 скликання ”

25 грудня 2013 17:27
25 грудня 2013 17:24
27 листопада 2013 14:43
27 листопада 2013 14:35
27 листопада 2013 14:33
27 листопада 2013 14:29
27 листопада 2013 14:28
27 листопада 2013 14:25
27 листопада 2013 14:24
27 листопада 2013 14:23